protiv huliganizma

eTV: Gimnazijalci i policajci u Drugoj gimnaziji zaigrali protiv govora mržnje - evo kako je bilo

Objavljeno: 14.12.2017. 14:32

Zadnja izmjena: 14.12.2017. 15:10

Danas se u Drugoj gimnaziji Varaždin održao poseban nogometni susret između ekipe gimazijalaca i policajaca PU varaždinske. Povod ovom meču koji je izazvao pozornost publike bila je manifestacija Zajedno protiv govora mržnje.

Susretu i cijeloj manifestaciji prisustvovao je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, zajedno u pratnji župana Čačića, gradonačelnika Čehoka te drugih osoba iz vrha lokalne i policijske uprave. Svi su oni došli poduprijeti akciju usmjerenu odgoju protiv huliganizma. A u publici su sjedili i bivši istaknuti varaždinski nogometaši Veldin Karić i Nikola Šafarić, te i svojom prisutnošću i izjavama dali potporu uklanjanju huliganizma s naših sportskih borilišta.

- Nogometni stadioni postali su, nažalost, poprište nasilja i govora mržnje. Hrvatska policija ulaže znatna sredstva da se kroz ovakve programe mladi ljudi nauče onome što sport jest - znači, kulturi tolerancije, nediskriminacije i odbacivanje bilo kakve vrste nasilja. - izjavio je Božinović.

- Samo jedna rečenica - samo slabići su huligani, to je sve što mogu reći. - nadodao je župan Čačić.

Meč je bio borben, s rezultatskim preokretom, ali je navijanje prisutnih - a radi se prije svega o učenicima Druge gimnazije Varaždin - bilo upravo onako kako bi se htjelo postići i na drugim sportskim borilištima.

Komentari