Ludbreg: 600. godina euharistijskog čuda u svetištu Krvi Kristove

Objavljeno: 03.08.2011. 14:57

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: arhiva.evarazdin.hr

600. obljetnica ludbreškog euharistijskog čuda obilježit će se od 21. kolovoza do 4. rujna u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu.

Događanja započinju  spomenom na sve poginule za vjeru i domovinu u II. svjetskom i Domovinskom ratu  hodočašćem vatrogasaca, domobrana i branitelja, a večernje misno slavlje bit će upotpunjeno smotrom pjevačkih zborova.

U subotu uz hodočašćenje časnih sestara održat će se festival duhovne glazbe“Duga 2011.“

Tjedan dana uoči Svete nedjelje, u nedjelju 28. kolovoza u svetište već tradicionalno hodočaste bolesnici i djelatnici te volonteri  Caritasa Varaždinske biskupije, a dan u poslije uz križni put postajama  svetištem  duhovni se program nastavlja pohvalama svetoj Krvi, te večernjim litanijama. Od važnijih događanja izdvajamo hodočašće ministranata i vjeroučenika sa zazivom Duha Svetoga dok će se isti dan 1. rujna u 11 sati održati predstavljanje poštanske marke u kapeli dvorca Batthyany.

Svoje zavjetno hodočašće 2. rujna imat će susjedne i druge župe: Martijanec, Sveti Đurđ, Rasinja, Veliki Bukovec i Vinica, a hodočastit će pripadnici policije.

Misno slavlje u subotu u zavjetnoj kapeli za hodočasnike iz Slovenije i Mađarske predvodit će celjski biskup mons. Stanko Lipovšek, dok će misno slavlje u 11 sati u zavjetnoj kapeli predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Središnje euharistijsko slavlje na Svetu nedjelju 4. rujna predvodit će posebni izaslanik pape Benedikta XVI. slovački kardinal Jozef Tomko.

Komentari