doznajemo

Evo kada se otvara trgovački centar, Jenkač: 'Maksimalno krećemo u stambenu izgradnju'

Objavljeno: 17.06.2023. 09:29

Zadnja izmjena: 17.06.2023. 09:33

Gostujući nedavno u eTV studiju, gradonačelnik Novog Marofa otkrio je kako bi trgovački centar trebao biti završen polovicom listopada, a to je projekt na koji se nadovezuje planirana stambena izgradnja.

- Maksimalno krećemo u smjeru izgradnje stambenih zgrada, a da je Novi Marof postao izuzetno interesantan vidi se po cijenama nekretnina. Nevjerojatan je rast cijena nekretnina u odnosu na prije samo godinu dana. Uz ovakve investicije kao što je trgovački centar, cijenu je podigla i sama potražanja za stanovima koja je sve veća – kazao je Jenkač.

Blizina Varaždina, prednost i mana

Završetak istočne obilaznice očekuje se kroz mjesec dana, a Siniša Jenkač je, gostujući u emisiji, otkrio i s kojim su se poteškoćama susreli pri potrazi za potencijalnim investitorima u trgovački centar.

- Moja vizija je bila da se takav trgovački centar počne graditi u Novom Marofu, no kada sam o tome počeo komunicirati s investitorima zapeli smo na pitanju – što je Novi Marof? Onda smo investitorima objasnili da je riječ o 13.000 stanovnika, na koje se vežu i okolne općine sve do Varaždinskih Toplica, čak i šire od toga. Nakon toga su se potencijalni investitori zainteresirali – rekao je Jenkač, dodajući kako je bilizina Varaždina u tom smislu Novom Marofu prednost i mana.

Komentari