javna prozivka

Evo koga još Batinić krivi za slučaj s ivanečkom vodom

Na stranicama Grada sada je objavljen i dokument kojim se proziva novog člana Nadzornog odbora Varkoma da je "u deal-u" sa stranom koja zastupa suprotan stav od stava kojeg u ovom slučaju zastupa gradonačelnik Ivanca. 
Objavljeno: 08.01.2022. 11:06

Zadnja izmjena: 08.01.2022. 11:23

Kao što je bilo najavljeno, Vlada RH je donijela Uredbu kojom je odredila da područje na kojem je do sada distribuciju vode obavljala tvrtka Ivkom-vode preuzima Varkom, što je izazvalo nezadovoljstvo gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića.

  • Batinić najavljuje prvi ivanečki referendum, a Ister mu poručuje da radi 'folklor', više ovdje.

Podsjetimo, tom bi Uredbom i ivanečki vodovodi i izvori vode na Ivančici također pripali Varkomu, zbog čega je Batinić rekao kako će od predsjednika Vlade i ministra Ćorića tražiti objašnjenje za odluku, budući da se ona, prema njegovim riječima, kosi sa Zakonom. Na stranicama Grada sada je objavljen i dokument kojim se proziva Milana Pavlekovića, novog člana Nadzornog odbora Varkoma, da je "u deal-u" sa stranom koja zastupa suprotan stav od stava kojeg u ovom slučaju zastupa gradonačelnik Ivanca. 

- I dok u gradsku upravu sa svih strana naviru informacije da u navedenom nikakve slučajnosti nema te o tome da su ivanečki izvori i Ivkom-vode prodani, klupko se polako počinje odmotavati, a istina izlaziti na vidjelo. Objavljujemo poziv na izvanrednu glavnu skupštinu Varkoma, na čijem je dnevnom redu izbor jednog člana Nadzornog odbora Varkoma. Pogledajte o kome je riječ i iz kojeg grada dolazi te tko ga je (i temeljem kakvog "deala"?) uhljebio u Nadzornom odboru Varkoma - stoji na službenim stranicama Grada.

Lokalni referendum 

Nakon Vladine odluke, Batinić je prozvao SDP-ovog direktora Varkoma Brunu Istera, najavivši prvi lokalni referendum u povijesti Grada. Ister je na to odgovorio kako mu se Batinićev istup "čini kao politički folklor" dodajući da će se odlukom riješiti nepravilnosti.

Komentari