sjednica gradskog vijeca

Evo kada očekivati dovršetak podvožnjaka, a kada rotor ispod Kučanske rampe

Gradonačelnik Ivan Čehok Isteru je odgovorio kako su završeni razgovori s Hrvatskim željeznicama, međutim, kako je rekao - one nisu jedina institucija koju je potrebno uključiti u projekt, nego ih ima nekoliko...
Objavljeno: 30.11.2020. 17:27

Zadnja izmjena: 30.11.2020. 21:53

Vječno pitanje rješenja za Kučansku rampu našlo se i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, a u kojoj je fazi projekt zanimalo je SDP-ovog vijećnika Brunu Istera.

Gradonačelnik Ivan Čehok Isteru je odgovorio kako su završeni razgovori s Hrvatskim željeznicama, međutim, kako je rekao - one nisu jedina institucija koju je potrebno uključiti u projekt, nego ih ima nekoliko.

- Da smo na projektu sami, kao kod rotora kod groblja, onda ne bi bilo problema – rekao je gradonačelnik, dodajući kako je slična situacija i s podvožnjakom.

Podvožnjak do ljeta 2021.

Kako je rečeno na sjednici, kada je riječ o podvožnjaku, on bi mogao biti gotov do ljeta sljedeće godine, dok bi se podzemni rotor na mjestu današnje Kučanske rampe trebao graditi u sljedećem mandatu,.

 - Sada imamo otprilike uvjete Hrvatskih željeznica. Kompletnu mrežu tračnica trebalo bi izmjestiti u Supilovu, onda potkopati dio gdje su tračnice, pa onda dio gdje je projektant Božo Soldo zamislio kružni tok ispod zemlje – rekao je Čahok, dodajući da sada predstoje statička ispitivanja.

- To moramo napraviti prije nego što idemo po građevinsku dozvolu, no, ispunit ću obećanje dano građanima i građevinsku dozvolu ćemo imati, a onda ćemo projekt prijaviti za EU novce ili ćemo ga financirati vlastitim novcima u sljedećem mandatu – rekao je gradonačelnik.

Ister nije bio zadovoljan njegovim odgovorom - Ovo je građevina, postupak je jasan i za to što govorite trebali bi dati pisane dokaze o pregovorima. Zbog toga sam i tražio pisani odgovor – rekao je SDP-ov vijećnik.

Komentari