na zasjedanju sabora

Evo što je Anđelko Stričak pitao ministra zdravstva, a vezano je uz varaždinsku Opću bolnicu

Objavljeno: 20.01.2017. 17:05

Zadnja izmjena: 20.01.2017. 17:45

Foto: Arhiva

O nužnosti dogradnje i adaptacije zgrade kirurgije i Hitnog bolničkog prijema varaždinske Opće bolnice saborski zastupnik Anđelko Stričak je uputio pitanje ministru zdravstva, Milanu Kujundžiću, stoji u priopćenju HDZ-a.

U priopćenju stoji kako se o navedenoj problematici priča već godinama, te da je bolnica trenutno u otužnom stanju. Naime, osim što joj nedostaje bolničkog prostora, liječnici je napuštaju zbog lošeg uvjeta rada, a medicinska oprema kojom raspolažu je zastarjela, te je vodstvo bolnice na čelu s ravnateljicom pokrenulo i humanitarnu akciju za nabavu uređaja nuklearne magnetske rezonance.

- Stoga, molim odgovor od ministra da li njegovo ministarstvo ima u planu financirati gradnju prijeko potrebnog bolničkog prostora Opće bolnice Varaždin, te nabavku prije potrebne medicinske opreme - pitao je Stričak.

Realizacija projekata sredstvima iz EU

Ministar u svom odgovoru ističe kako se navedeni projekti mogu realizirati sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga  - 'Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti' za koji OB Varaždin može prijaviti projekt u vrijednosti od maksimalno 20 milijuna kuna, potom Poziva za dostavu projektnih prijedloga 'Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama u vrijednosti do 50 milijuna kuna, ili pak 'Poboljšanje isplativosti i pristupa bolničke skrbi za ranjive osobe' za koji OB Varaždin - Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof može ostvariti sredstva za realizaciju projekta u iznosu od maksimalno 51 milijun kuna, stoji u priopćenju HDZ-a.

U HDZ-u svoje priopćenje zaključuju činjenicom što je osnivač bolnice Varaždinska županija, te ne razumiju zbog čega se župan Štromar i njegov zamjenik Kišić ne posvete više izgradnji i uređenju bolnice, a manje kadroviranju?

 

 

 

 

Komentari