Doznajemo

Evo što Solektra planira raditi na bivšem prostoru Levi'sa u Novom Marofu

Prostor i pogon bivšeg Levi'sa na ukupno 33,3 tisuće četvornih metara kupila je tvrtka Solektra d.o.o. iz Čakovca koja se inače bavi savjetovanjem, projektiranjem, inženjeringom i održavanjem sunčanih elektrana...
Objavljeno: 03.03.2022. 11:52

Zadnja izmjena: 03.03.2022. 12:28

Varteks d.d. sklopio je ugovor s tvrtkom Solektra d.o.o. o kupoprodajni nekretnine u Novom Marofu koja se prostire na 33,3 tisuće četvornih metara, a riječ je o nekadašnjem pogonu Levi'sa u kojem će se graditi sunčane elektrane.

Prostor i pogon bivšeg Levi'sa kupila je tvrtka iz Čakovca koja se bavi savjetovanjem, projektiranjem, inženjeringom i održavanjem sunčanih elektrana, a kako su naveli u priopćenju, koristit će za povećanje kapaciteta za izgradnju sunčanih elektrana, a samim time i za otvaranje dodatnih radnih mjesta.

- U prvoj je fazi najvažnije da se taj kompleks stavi u funkciju te da se spriječi daljnje propadanje objekata u kojima su brojni stanovnici Novog Marofa i okolice godinama zarađivali svoj kruh. Solektrino iskustvo potvrđuje da gospodarski uspjeh ovisi ponajviše o ljudima, njihovoj radinosti, razboritosti u preuzimanju razumnih rizika, povjerenju u međuljudskim odnosima i odlučnosti u provedbi dobrih odluka. Vjerujemo da je i kupnja nekretnine u Novom Marofu jedna od njih - navode iz Solektre.

'Fokusirani na radna mjesta'

Prodaju je komentirao i predsjednik Uprave Varteksa Tomislav Babić riječima: "Varteks d.d. i u 2022. godini fokusiran je na očuvanje radnih mjesta i održavanje stabilnih novčanih tokova. Nastavlja se restrukturiranje i optimizacija poslovnih procesa i prodaja  neaktivne imovine, a paralelno smo posvećeni aktivnostima snaženja vlastitog modnog brenda."

Komentari