pisani odgovori

Ovako je Grad odgovorio na pitanja Bosilja i Strahonje o sporom semaforu i groblju automobila u centru

Objavljeno: 28.11.2017. 12:22

Zadnja izmjena: 28.11.2017. 12:25

Foto: Arhiva

Danas je na redu 6. sjednica Gradskog vijeća, koja će većim dijelom proći u svečarskom tonu. No, ipak je na redu i aktualni sat, a dostavit će se i pisani odgovori na pitanja koja na prošloj sjednici nisu dobila usmeni odgovor.

I SDP-ov vijećnik Neven Bosilj i nezavisni Vjeran Strahonja tada su postavili po 2 pitanja za koja im je bio obećan pisani odgovor. Cjeloviti su odgovori javno dostupni na web stranici Grada, a ovdje donosimo sažetke.

>> FOTO Na aktualnom satu pokrivena i komunalna pitanja, ali i sudski sporovi Grada teški 385 milijuna kuna

Šesterokatnice u zoni obiteljskih kuća

Bosilj se usprotivio sadašnjem gradskom urbanističkom planu (GUP) prema kojemu bi se omogućila gradnja šesterokatnica i u zonama gdje su obiteljske kuće. U odgovoru Grada stoji da će se njegovo pitanje smatrati inicijativom za izmjenu i dopunu GUP-a, koja će se zajedno s ostalim inicijativama razmotriti do kraja godine, sukladno dogovoru s gradonačelnikom.

Spori semafor na križanju Hallerove i Krklecove

Nezadovoljan odgovorom na već postavljeno pitanje o semaforu na križanju Hallerove, Krklecove i Ratimira Hercega, Bosilj je ponovno upitao hoće li se riješiti problem semafora koji dugo zadržavaju i automobile i pješake. Grad je odgovorio da je u tijeku izrada novog signalnog plana od strane ovlaštenog trgovačkog društva. Nakon što se on izradi i dobije pozitivno mišljenje MUP-a, semafor će se iznova programirati.

Groblje automobila iza Coninga

Strahonja je upitao što će biti sa zapuštenim i devastiranim prostorom iza zgrade Coninga, na kojemu je sada i groblje automobila. Odgovoreno mu je da se radi o površinama u privatnom vlasništvu te da je komunalno redarstvo pokrenulo odgovarajući postupak protiv vlasnika zbog nedozvoljenog odlaganja otpada.

Razarajući utjecaj soli na prometnice i zgrade

Drugo Strahonjino pitanje ticalo se - kako je rekao - velikih i nepopravljivih šteta koje nanosi sol za posipavanje cesta. Stoga je predložio da se sol zamjeni nekom ekološki prihvatljivom varijantom. U odgovoru Grada stoji da se za posipavanje koristi kuhinjska sol, a da su druga sredstva - poput kalcijevog klorida - bolja, ali i skuplja te zahtijevaju i posebnu mehanizaciju. 'Takvi standardi primjene koriste se u zemljama zapadne i sjeverne Europe', glasi završetak odgovora.

Komentari