demografske mjere

Evo u kojem gradu naše županije ćete dobiti 40 tisuća kuna ako kupujete kuću ili stan

Konkretno, gradonačelnik je najavio kako će Grad svim mladim obiteljima sufinancirati rješenje stambenog pitanja, a istaknuo je i kako u dječjem vrtiću više nema liste čekanja...
Objavljeno: 14.05.2022. 06:52

Zadnja izmjena: 14.05.2022. 08:27

Gostujuću u našem eTV studiju, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić je rekao kako, uz sve projekte koje Grad provodi na svojem području, naglasak stavlja na demografske mjere koje će zadržati prvenstveno mlado stanovništvo.

Konkretno, gradonačelnik je najavio kako će Grad svim mladim obiteljima sufinancirati rješenje stambenog pitanja, a istaknuo je i kako u dječjem vrtiću više nema liste čekanja.

- Lepoglava je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj gdje smo riješili slučaj dječjih vrtića. U Lepoglavi nema liste čekanja, svako dijete ima mogućnost upisa kako u jasličku skupinu, tako i u vrtić. Kroz mjesec dana ćemo otvoriti i natječaj za demografsku obnovu, 40 tisuća kuna će dobiti sve mlade obitelji koje kupuju stan ili kuću - najavio je Škvarić.

Kako je rekao, uz važan projekt Aglomeracije koji je trenutno pauziran, Grad Lepoglava također provodi niz projekata kojima nastoji stvoriti bolje uvjete za život građana. Tako nastoji osigurati radna mjesta za sve svoje mještane, a nastavlja i s financiranjem programa pomoći u kući te sufinanciranjem usluga logopeda za djecu predškolske dobi.

Završen je natječaj za potpore Grada u poljoprivredi, a gradonačelnik je najavio i otvaranje novog natječaja za potpore u gospodarstvu. Uz to, Grad je financira projekte udruga civilnog društva te ulaže u promociju i kulturu svog područja s naglaskom na tradiciju lepoglavske čipke.

Komentari