neželjeni objekt

FANTOMSKI OBJEKT IDE PARKOVIMA Runac: "Nadam se da ćemo izdržati navalu biciklista!"

Nedugo smo objavili članak u kojem smo čitateljima pokušali odgovoriti na pitanje s kojim su nam se mnogi od njih javili – čemu služi građevina na parkingu kod groblja?
Objavljeno: 07.09.2018. 12:44

Zadnja izmjena: 07.09.2018. 13:00

Nedugo smo objavili članak u kojem smo čitateljima pokušali odgovoriti na pitanje s kojim su nam se mnogi od njih javili – čemu služi građevina na parkingu kod groblja?

FOTO: Čitatelji se pitaju: 'Čemu služi građevina na parkingu kod groblja i zašto je još uvijek zatvorena?

Riječ o „Cikloturističkoj prihvatnoj točki – infopunktu i garaži za bicikle“, za koju mnogi smatraju da je na posve pogrešnom mjestu, pa se u gradu mogu čuti čak i pošalice poput: „Zamisli scenu, ljudi se uplakani vraćaju sa sprovoda koji se, btw, održao na najljepšem groblju u Europi, onda prijeđu ogradu i ugledaju nekog debeljka kako se polijeva vodom...“.

Građevina je projekt prošle gradske uprave financiran europskim novcem, no za objekt je aktualni gradonačelnik izjavio da je na pogrešnoj poziciji, a gradski vijećnik Vjeran Strahonja da ga podsjeća na javni WC. Ironično o njemu zbori i direktor Parkova Alen Runac, budući da je Grad Varaždin ovaj „fantomski objekt“ odlučio dati na upravljanje upravo javnom poduzeću kojemu je on na čelu.

- Nadam se da ćemu uspjeti izdržati navalu biciklista – rekao nam je kratko Runac kojemu smo se obratili s pitanjem što Parkovi namjeravaju učiniti s tim objektom. Odluka o tome naći će se sljedeći tjedan na sjednici Gradskog vijeća, a projekt je inače stajao 878 tisuća kuna. Na poziciju gdje se nalazi smješten je iz razloga što se parkiralište nalazi na cikloturističkoj ruti.

Komentari