dan hrvatske u grazu

Paljak u Grazu izmjenio ideje i iskustva o napretku Županije

Objavljeno: 26.10.2017. 08:51

Zadnja izmjena: 26.10.2017. 09:01

Na Danu Hrvatske u Grazu prisustvovao je zamjenik župana Tomislav Paljak i izrazio zadovoljstvo predstavljanjem hrvatskih Županija na ovakav način te je manifestaciju iskoristio za susrete i razgovore s dužnosnicima i gospodarstvenicima.

Ova gospodarska manifestacija, najveća i najznačajnija takvog tipa u Austriji, održava se svake godine u organizaciji Hrvatsko-austrijske trgovinske komora, te uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske, a 2015. godine predstavila se i Varaždinska županija.

- Razgovarao sam s našom veleposlanicom u Austriji Vesnom Cvjetković, naime Varaždinska županija je bliska Austriji, sve više turista dolazi u našu Županiju iz te prijateljske zemlje, a Austrija je bila i zemlja partner Baroknim večerima prije pet godina. Veže nas puno toga, od zajedničke povijesti do perspektivne budućnosti. Također, župan Virovitičko-podravske županije Andrović koji je svoju županiju predstavio u Grazu,  upoznao me s projektima koje trenutno provodi Virovitičko-podravska županija, a moram priznati kako na svome području imaju zavidan broj OPG-ova te malih i srednjih obrtnika – rekao je Paljak.

Komentari