sportske udruge u našem gradu

FINANCIRANJE SPORTA NAKON PADA PRORAČUNA Održana izvanredna skupština Zajednice sportskih udruga

Objavljeno: 19.01.2017. 20:44

Zadnja izmjena: 19.01.2017. 20:46

Foto: Željko Porobija

Nakon odluke varaždinskog Gradskog vijeća o privremenom financiranju u nezavidnom se položaju našao i sport u našem gradu zbog ograničenih financijskih sredstava.

Iz tih je razloga večeras održana i izvanredna sjednica Zajednice sportskih udruga grada Varaždina (ZSUGV). Donijete su odluke o financiranju najvažnijih programa i troškova varaždinskog sporta. Jednoglasno su prihvaćeni prijedlozi raspodjele sredstava, a radi se o najvažnijim programima i podmirenju osnovnih troškova bez čega je nemoguće zamisliti normalno funkcioniranje brojnih varaždinskih sportskih udruga.

- Važno je istaknuti da su sredstava osigurana za sport kroz privremenu mjeru financiranja za prva tri mjeseca ove godine bitno manja nego što bi to bio slučaj da je proračun Grada Varaždina prihvaćen. Očekujemo da će do kraja ožujka doći do prihvaćanja proračuna i da će varaždinski sport dobiti sredstva koja mu i pripadaju. - kazao je na Skupštini predsjednik ZSUGV Alen Runac.

Zajednica je na sjednici Skupštine u svoje članstvo primila i dvije nove sportske udruge. Riječ je o Streljačkom klubu „Varteks“ Varaždin te Padobranskom klubu „Apollo“ Varaždin. Nakon njihovog primanja ZSUGV sada broji 107 članica.

Komentari