Fizički sukob četvrtog dana štrajka glađu: Pintariću prolaznik pokušao uništiti transparent

Objavljeno: 23.04.2015. 11:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Nikola Kokotec

Već četiri dana pred Županijskim sudom u Varaždinu glađu štrajka hrvatski branitelj Ivica Pintarić, a četvrtak ujutro doživio je vrlo neugodnu situaciju. Jedan od prolaznika pijan ga je vrijeđao te mu pokušao potrgati transparent.

Ivica Pintarić za štrajk glađu se odlučio u ponedjeljak, a njime želi upozoriti na konfuznost državnog odvjetništva. Ono nije reagiralo na njegove prijave u vezi prodaje stanova hrvatskim braniteljima, kako on tvrdi po većoj cijeni.

Državno odvjetništvo u svojem priopćenju istaknulo je da su proveli sve istražne radnje te da su Pintarićeve prijave neutemeljene. No, Pintarić ne posustaje i već četiri dana štrajka glađu.

- Neću odustati iako moje zdravlje trpi. Supruga uopće ne razgovora sa mnom, a djeca su vrlo žalosna. Nije mi lako, a najviše me žalosti što me nitko iz odvjetništva nije ni pitao imam li vode - rekao je Pintarić koji je u četvrtak doživio vrlo neugodno situaciju. Jedan od prolaznika vrijeđao ga je i pokušao mu potrgati transparent. Pintarić ga je u tome spriječio.

- Bio je u vidno alkoholiziranom stanju i htio mi je potrgati transparent, no odgurnuo sam ga i to mu nisam dopustio. Vrijeđao me i povezivao sa HDZ-om, također vrijeđao je na vrlo vulgaran način i sve hrvatske branitelje. Ne mogu vjerovati kakvu sramotu moramo trpjeti - rekao je Pintarić koji drži da je vrlo principijelna osoba.

-  Pravda mora biti zadovoljena makar i umro ovdje od gladi. Zdravstveno stanje mi se pogoršava, ali nedam se - dodao je Pintarić.

Komentari