međunarodni projekt

FOI s Vjeranom Strahonjom partner u projektu „Digital Danube“

Objavljeno: 23.04.2018. 19:10

Zadnja izmjena: 23.04.2018. 19:17

U Zagrebu formirana radna grupa „Digital Danube“ čija će glavna zadaća biti rad na inicijativama i projektima s temom digitalizacije poslovnog sektora, izrada preporuka za kreiranja javnih politika i umrežavanja relevantnih dionika na području dunavske regije. Radnu grupu čine predstavnici partnerskih organizacija iz 7 europskih zemalja: Njemačka, Austrija, Slovenija, Mađarska, Rumunjska, Bugarska i Hrvatska koje zajedno sudjeluju na projektu DIGITRANS – Digitalna transformacija u dunavskoj regiji, a jedan od partnera je i FOI.

Radna grupa „Digital Danube“ svečano je predstavljena u sklopu posjeta delegacije iz njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg na čelu s premijerom Winfriedom Kretschmannom, koji je Potvrdu o osnivanju grupe osobno uručio predstavnicima radne grupe. Ispred Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, kao član radne grupe Potvrdu je primio Vjeran Strahonja koji je ujedno ispred FOI-ja i voditelj projekta Digitrans.

Svečanom događanju nazočila je i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, kao i drugi ugledni gosti. Kako kažu, osnivanje radne grupe „Digital Danube“ još je jedan korak prema učvršćivanju suradnje među partnerima iz zemalja dunavske regije koji će kroz zajednički rad na projektima digitalizacije pomoći poduzetnicima, akademskim institucijama, javnim organizacijama i ostalim ciljnim skupinama da iskoriste puni potencijal digitalnih tehnologija i unaprijede svoje poslovanje. 

Komentari