Obrazovanje

FOI i EFZG pokreću zajednički doktorski studij o upravljanju digitalnim inovacijama

Objavljeno: 14.07.2023. 19:09

Zadnja izmjena: 14.07.2023. 19:16

Na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) početkom tjedna održan je radni sastanak vodstva i nastavnika FOI-ja i Ekonomskog fakulteta Zagreb (EFZG) oko zajedničkog doktorskog studija koji pokreću pod nazivom "Upravljanje digitalnim inovacijama", a prve studente mogao bi upisati već u akademskoj godini 2023./24.

Te dvije središnje hrvatske znanstvene i obrazovne ustanove u području ekonomije i informatike, ujedno i sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, FOI i EFZG, odlučile su zajednički razviti novi poslijediplomski doktorski 
znanstveni studij, kojim će se objediniti kompetitivna znanja obiju institucija i djelovati na najvišim standardima primjenjivima na doktorske studije, navodi se u današnjem priopćenju iz FOI-ja. 

Ističe se i da je predloženi studij jedinstven po tome što interdisciplinarno povezuje dva znanstvena polja - ekonomiju te informacijske i komunikacijske znanosti, a usmjeren je na područje inovativnih primjena informacijskih tehnologija u poslovanju.

- Smatramo da će kvaliteta i prepoznatljivost naših institucija privući doktorande iz Hrvatske, ali i iz drugih zemalja te povećati broj znanstvenika i stručnjaka koji imaju kompetencije istraživanja digitalnih inovacija, te stvoriti vrhunske stručnjake koji će znati povezati znanost i poslovanje suvremenih organizacija. Dakle studij će povezivati dva znanstvena polja i usmjeravati znanstveni interes u digitalne inovacije te njihov potencijal za ostvarivanje tržišne prednosti – jedan je od zaključaka sastanka.

Studij je prošao proceduru vrednovanja studijskog programa na Sveučilištu u Zagrebu te je 16. lipnja 2023. godine donesena odluka Senata o prihvaćanju programa združenog doktorskog studija Upravljanje digitalnim inovacijama. U završnoj je fazi te čeka dopusnicu za izvođenje nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za visoko obrazovanje RH kako bi mogao početi upisvati studente već u akademskoj godini 2023./24., kaže se u priopćenju FOI-ja.

 

Komentari