FOI organizira inicijalnu konferenciju projekta "Stand4INFO"

Objavljeno: 08.09.2015. 19:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Ilustracija

Fakultet organizacije i informatike sudjeluje u projektu Stand4INFO za razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području informatike povodom kojeg organizira inicijalnu konferenciju.

Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području informatike” dio su projekta, a inicijalna konferencija će se održati 17. rujna 2015. godine u Dvorani 1 Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu s početkom u 10:00 sati.

Projekt Stand4INFO financiran je u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, temeljem poziva za "Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira".

Nositelj projekta je Fakultet organizacije i informatike pod voditeljstvom doc.dr.sc. Zlatka Erjavca, a partneri na projektu su: Sveučilište u Zagrebu (Centar za unaprjeđenje nastavničkih kompetencija i Centar za savjetovanje i podršku studentima), Sveučilište u Rijeci (Odjel za informatiku), Tehničko veleučilište u Zagrebu. Hrvatski informatički zbor te tvrtke iz informatičkog sektora, APIS IT d.o.o., Mobilisis d.o.o. i Evolva d.o.o.

Cilj projekta je unaprjeđenje kvalitete visokog obrazovanja u području informacijskih i komunikacijskih znanosti u skladu s ciljevima HKO-a, povećanje zapošljivosti studenata informacijskih i komunikacijskih znanosti i tehnologija, budućih sudionika tržišta rada te kontinuirano unaprjeđenje kompetencija nastavnika u skladu s načelima HKO-a.

Očekivani rezultati projekta su izrađeni prijedlozi standarda kvalifikacija i standarda zanimanja u području informatike, revidirani nastavni planovi i programi preddiplomskih i diplomskih studija informatike, uspostavljeno održivo partnerstvo i povezanost dionika, informiranje javnosti i dionika (nastavnika, studenata i poslodavaca) o važnosti uspostave HKO-a te nastavnici educirani o inovativnim metodama poučavanja.

Komentari