predstavili projekte

FOTO Na seminaru u Park Boutique Hotelu Vugrin istaknuo: 'Naša županija najbolja je po povlačenju europskog novca'

Objavljeno: 06.06.2018. 15:06

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:52

U Park Boutique Hotelu u Varaždinu održan je seminar o mogućnostima financiranja hrvatskih županija iz EU fondova, a najavljeni su natječaji i projekti koji će se financirati iz EU fondova u novom financijskom razdoblju od 2021. do 2027. godine. 

Pozdravne riječi uputio je zamjenik župana Robert Vugrin, dok je moderator seminara bio glavni tajnik Skupštine europskih regija (AER) Mathieu Mori, a o mogućnostima financiranja hrvatskih županija iz EU fondova govorila je predstavnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU Marija Rajaković. 

Osim provedbe projekta Eurodyssey na svojem području, Varaždinska županija predstavila je primjere dobre prakse EU projekta sa svojega područja kao što je Integrirani prijevoz putnika, projekt izgradnje i opremanja izložbeno-prodajnog objekta "Licitarska hiža" i Regionalnog centra kompetentnosti u području poljoprivrede – Arboretum Opeka.

- Istraživanja su pokazala da zemlje srednje i istočne Europe nisu u dostatnoj mjeri spremne za obrazovanje u poduzetništvu kao što su to nordijske zemlje, Švicarska i Francuska koje su puno ispred nas. Kompetencije koje mladi poduzetnici moraju imati za globalno tržište moraju se dići na višu razinu. Varaždinska županija provodi značajne projekte kao što je projekt razmjene vježbenika i projekt razmjene državnih službenika u javnim upravama. Varaždinska županija daleko je najbolja po povlačenju sredstava iz Eu fondova, no potencijala još ima. Trenutno smo naglasak stavili na zdravstvo gdje je preko 360 milijuna kuna u aktivnim projektima, dok je ovih dana odobreno 14 milijuna kuna za usavršavanje liječnika opće medicine te 1,2 milijuna kuna za usavršavanje liječnika hitne medicine - potvrdio je Vugrin

 

Komentari