Razvoj diplomatskih odnosa

FOTO Zamjenik gradonačelnika Lepoglave sudjelovao na proslavi Nacionalnog dana Kraljevine Belgije u Zagrebu

Objavljeno: 24.07.2018. 08:36

Zadnja izmjena: 24.07.2018. 08:58

Na poziv veleposlanika Phillippea Benoita, zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave, Hrvoje Kovač sudjelovao je na prigodnoj proslavi Nacionalnog dana Kraljevine Belgije u Zagrebu.

Prijem za predstavnike diplomatskih misija u Hrvatskoj, te prijatelje i partnere Veleposlanstva Kraljevine Belgije u Hrvatskoj održao se u rezidenciji veleposlanika u Zagrebu, a nazočilo mu je preko 200-tinjak uzvanika.

- Osim za degustaciju okusa Belgije, vrijeme smo iskoristili i za kratko upoznavanje s ovogodišnjom zemljom partnerom Festivala čipke - Italijom. Uz sve to, bila je ovo i prilika ponovno se susresti s drugim predstavnicima diplomatskih misija u Hrvatskoj od kojih bih posebno spomenuo veleposlanike Indije, Velike Britanije i Njemačke s kojima smo već pokrenuli nekoliko dobrih aktivnosti - zaključuje Hrvoje Kovač.

Osim što je ovo dobra prilika da se za Lepoglavu čuje u ovakvim krugovima, Kovača je posebno dojmio džentlmenski postupak velikog prijatelja Hrvatske Veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Nj.E. Andrewa Dalgleisha koji je održao obećanje i nakon poraza Engleske od Hrvatske u polufinalu prijem proveo u dresu naše reprezentacije.

Također, Kraljevina Belgija bila je zemlja partner 20. Međunarodnog festivala čipke, a za ovu godinu na festivalu koji će se od 14. do 16. rujna održavati u UNESCO-vom gradu čipke i čipkarstva - partnerstvo je potvrdila Republika Italija.

Komentari