igaronica u šćepanju

FOTO: Čačić svečano otvorio dječju igraonicu u Brezničkom Humu vrijednu 1,5 milijuna kuna

Objavljeno: 19.10.2018. 15:08

Zadnja izmjena: 19.10.2018. 15:13

Varaždinski župan Radimir Čačić danas je prijepodne na korištenje najmlađima, njihovim roditeljima i vrtićkim tetama uŠćepanju predao nedavno uređenu dječju igraonicu, u kojoj će se prema vrtićkom programu za male polaznike odvijati vrtićki odgojno-obrazovni proces. 

- Iako nemamo vlastiti dječji vrtić, ova igraonica koja se nalazi u Područnoj školi u Šćepanju, zapravo djeci i njihovim roditeljima pruža sve usluge kao i dječji vrtić, za čije je uređenje utrošeno puno manje sredstava nego li da se pristupilo gradnji novoga vrtića – rekao je načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

Načelnik je na prigodnoj svečanosti uvodno obrazložio kako je na kompletno uređenje zgrade škole utrošeno 1,5 milijuna kuna na obnovu fasade i postavljanje sistema grijanja, solarne panele, rasvjetu, uređenje i prilagodbu prostora Igraonice, te na uređenje dvorišta i postavljanje novih igrala za djecu i to dijelom zahvaljujući nizu projekata, a dijelom sredstvima iz ministarstava i Varaždinske županije. 

-Varaždinska županija prošle je godine općini pomogla sa 100 tisuća kuna što i nije velik iznos za državu, ali je itekako značajan za jedna ovakav projekt. Ovdje sam kako bih  podržao ovaj izuzetan i zanimljiv koncept koji je vaš načelnik općine Hegedić prepoznao vodeći pri tom računa o novcu građana više nego li o svom vlastitom – naglasio je prilikom otvorenja igraonice Čarobna šuma varaždinski župan Radimir Čačić te najavio da će županija pomoći u fiksnim troškovima koji se odnose na struju, plin i grijanje.

- Ovdje je posebno važno istaknuti da to nije model dadilje pa rad kod kuće već je ovo vrsta suradnje po principu javno-privatnog partnerstva, odnosno između općine, županije i privatne inicijative, što sigurno može dati dobre rezultate, tim više što se ovdje uključuje i priča s predškolskom inicijativom – zaključio je Čačić 

Komentari