17 mil kn vrijedni radovi

Foto - Završena je energetska obnova II. osnovne škole Varaždin

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.04.2021. 11:39

Zadnja izmjena: 22.04.2021. 11:39

Završena je energetska obnova II. osnovne škole Varaždin. Gradonačelnik Ivan Čehok poslije postupka preuzimanja objekta susreo se s ravnateljem škole Ernestom Habekom i izvođačima radova.

Gradonačelnik se, poručuju iz Grada, uvjerio u kvalitetu izvedenih radova te je izjavio: - Zgrada druge osnovne škole u Varaždinu jedna je od najljepših školskih zgrada u Hrvatskoj. To je prekrasna zgrada. Sada kada je obnovljena možemo reći da je to prava varaždinska ljepotica - rekao je Čehok.

Izvođačima radova Hidroingu d.d. teče rok od dva tjedna za otklanjanje eventualnih grešaka nakon čega će biti organizirana i službena završna konferencija. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a vrijednost radova je 17 milijuna kuna.  

Projektom energetske obnove obuhvaćen je prostor cijele škole, ugrađena je toplinska izolacija ovojnice, rekonstruirana je kondenzacijska plinska kotlovnica, ugrađen je sustav ventilacije s rekuperacijom i povećana je energetska učinkovitost rasvjete kako bi se osjetno smanjili troškove grijanja i električne energije.

 

Komentari