posjet varaždinskoj županiji

Foto - Ministar Oleg Butković obišao radove na izgradnji istočne obilaznice u Marofu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.06.2022. 14:49

Zadnja izmjena: 14.06.2022. 14:53

Foto: Luka Šalamun

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravi danas u Varaždinskoj županiji, a nakon što je sa predstavnicima Varaždinske županije i Hrvatskih cesta obišao novoizgrađeni most u Tuhovcu, obilazak je nastavljen u Novom Marofu na lokaciji izgradnje istočne obilaznice.

O velikom značaju izgradnje istočne obilaznice govorio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

- Državnom cestom koju će zamijeniti ova obilaznice prometuje 8.5 tisuća vozila dnevno, dok državnom cestom D24 i D22 prometuje 3,5 tisuće vozila tako da je to veliko rasterećenje za sam centar Novog Marofa koji će se moći razvijati kao urbano središte. Za nas je važno da se gospodarske zone i čitavo gospodarstvo širi prema obilaznici i svi ulazi, izlazi i rotori će rasteretiti promet te povećati gospodarske mogućnosti i ulaganje u Novom Marofu. U krajnjem roku, u ožujku iduće godine ćemo se već voziti po obilaznici -rekao je Jenkač.

'Posebno me veseli jedna najava..'

Župan Anđelko Stričak rekao je prilikom obilaska da ga posebno veseli jedna najava ministra Butkovića.

- Danas obilazimo gradilišta Hrvatskih cesta na području Varaždinske županije. Njih je desetak u vrijednosti 172 milijuna kuna i to nas veseli. Sada smo obišli izgradnju istčne obilaznice na koju se čekalo koji 30, 40 godina, ali nas posebno veseli najava ministra da bi se već na jesen mogao raspisati natječaj za izgradnju brze ceste Varaždin - Ivanec - Lepoglava na djelu od Varaždina do Tužnog - rekao je župan.

'Smisao svih projekata je da se gradovi razvijaju'

Okupljenima se i kod ove lokacije obratio ministar Oleg Butković.

- Ovakvi projekti definitivno osim što povećavaju sigurnost prometa, omogućavaju da se svi gradovi koji imaju problem sa tranzitom razvijaju, da bolje žive i to smisao svih projekata. Možda ćemo uspjeti i uloviti dio europskih sredstava za ovaj projekt - rekao je između ostalog ministar Oleg Butković.

 

Komentari