prvi dan škole

Foto - Župan Anđelko Stričak ponovno najavio dogradnju Osnovne škole u Ivancu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.09.2022. 11:31

Zadnja izmjena: 05.09.2022. 11:38

Foto: Luka Šalamun

Danas je započela nova školska godina, a župan Anđelko Stričak posjetio je Srednju školu Ivanec gdje je obišao informatičke i strojarske učionice, te prisustvovao otvorenju učionice na otvorenom te Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog.

Župan Stričak zaželio je dobrodošlicu te uspješnu školsku godinu svim učenicima. Kako je rekao, Varaždinska županija je među prve tri županije po izdvajanju za stipendiranje učenika.

- Sve to ima za cilj da stvorimo sustav jednakih šansi koji već sada daje rezultate. Što se pak tiče dogradnje OŠ Ivanec, ishođena je građevinska dozvola, vrijednost radova je oko 40 milijuna kuna i ponovno naglašavam, ako te sredstva ne povučemo iz državnog proračuna, mi ćemo se zadužiti, ali u ovom mandatu ići se s dogradnjom Osnovne škole - rekao je Stričak.

Što se tiče Srednje škola Ivanec, ove godine upisano je  90 učenika u prve razrede i to u pet razrednih odjela. Dva su razredna odjela gimnazije, po jedan razredni odjel su ekonomisti i CNC operateri te jedan kombinirani odjel instalatera kućnih instalacija, strojobravara i stolara.

- Prije nekoliko godina smo u sektoru strojarstva imali tek 30-tak učenika, a danas je to stotinjak tako da postotak u strukovnim zanimanjima raste, odnosno gotovo 30 posto učenika naše škole je u sektoru strojarstva - rekla je ravanteljica Lidija Kozina.

'Ovo je smisao obrazovanja...'

Na prvi dan školske godine sve učenike došao je pozdraviti i gradonačelnik Milorad Batinić. - Veseli me podatak što ima više upisanih u strukovna zanimanja nego primjerice za ekonomiste ili gimnaziju. Pokrenuli smo temeljem inicijative gospodarstva proizvodna zanimanja. Prvo stolari, sada CNC operateri i to je smisao obrazovanja, obrazovanje učenika koji se traže na tržištu rada - rekao je gradonačelnik Milorad Batinić. 

Komentari