završna faza opremanja

Foto - Do otvaranja Spinalnog centra još mjesec dana, evo kako sada izgleda

Objavljeno: 02.04.2023. 14:51

Zadnja izmjena: 02.04.2023. 14:51

Župan Anđelko Stričak zajedno s ravnateljem Denisom Kovačićem, državnim tajnikom pri Ministarstvu Tomislavom Družakom i suradnicima  obišao je Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama koji je u završnoj fazi opremanja.

Kako je tom prilikom rekao Kovačić, svečano otvorenje i puštanje u rad Spinalnog centra, odnosno Nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine Specijalne bolnice Varaždinske Toplice, očekuje se kroz oko mjesec dana. Što se tiče smještaja, objekt sadrži 80 kreveta te dodatnih pet u dnevnoj bolnici. 

- Prošao sam mnge specijalizirane centre i mogu reći da sam zajedno sa cijelom ekipom koja je na tome radila, uspjeli pretočiti ono što je sad top u rehabilitaciji osoba. Bolnica Varaždinske Toplice jedina u Hrvatskoj bavi se, u neprimjerenim uvjetima, takvim pacijentima, a sada će to biti poptuno nova razina. Imamo i robotski lanac, tehnika je jako bitna, medicina napreduje. Spoj tako kvalitetne opreme i izvrsnog osoblja dat će izvanredne rezultate - rekao je Kovačić između ostalog.

Župan Stričak dodao je kako je procedura trajala oko dvije godine, a njena vrjednost je oko 18,4 milijuna eura.

- Tu radovi ne staju. Prije kojih mjesec prijavili smo projekt unutarnjeg uređenja Minerve, a paralelno s time Grad Varaždinske Toplice prijavile su se na natječaj kojim bi se uredio arheološki lokalitet te još neki objekti u vlasništvu bolnice. Investicije koje odrađuje toplička bolnica popele su se do 270 milijuna kuna, što se događa prvi puta u povijesti. Varaždinske Toplice razvijamo u smjeru zdravstvenog turizma te će one kroz dvije godine biti središte zdravstvenog turizma Republike Hrvatske - dodao je.

Državni tajnik Družak zaključio je kako će koristi od ovakvih investicija imati ne samo grad i županija, već i cijela Hrvatska.

Komentari