Investicije u škole

Foto -  Potpisani ugovori za trodijelnu školsku dvoranu u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 19.09.2023. 18:09

Zadnja izmjena: 19.09.2023. 18:51

Potpisivanjem ugovora za izradu geotehničkog elaborata te za izradu glavnog i izvedbenog projekta s troškovnicima i reviziju glavnog projekta, vrijednih ukupno gotovo 70 tisuća eura s PDV-om, napravljen je još jedan korak ka realizaciji izgradnje trodijelne školske sportske dvorane Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, izvijestili su danas iz Varaždinske županije.

Sredstva su osigurana u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., a u financiranju će, uz resorno ministarstvo, sudjelovati i Varaždinska županija i Grad Varaždinske Toplice, navode iz Varaždinske županije.

- Iako se ta dvorana gradi za potrebe učenika, odnosno za kvalitetno odvijanje nastave te školskih aktivnosti, naglašavam da će u popodnevnim i večernjim satima dvoranu moći koristiti  klubovi kao i zainteresirani građani s područja grada. Izgradnjom tog objekta Varaždinske Toplice dobivaju još jedan sadržaj društvene i sportske namjene, ali jednako tako bit će ju moguće koristiti i u turističke svrhe, odnosno za održavanje sportskih, kulturnih i gospodarskih manifestacija – rekao je varaždinski župan Anđelko Stričak.

Rok za provedbu ovog dijela projekta je siječanj 2024. godine, bude li se sve odvijalo prema planu, gradnja dvorane trebala bi početi u proljeće 2025. godine, dodaje se u priopćenju.

- U ovom gradu investicije ne staju. To smo obećali našim građanima. Moramo promijeniti imidž i izgled našeg grada na bolje i vodeći se tim ciljem 
već smo realizirali nekoliko važnih projekata. Ovo će biti lijepa, dobrodošla investicija i krasna građevina koju moramo izgraditi i ostaviti našoj 
djeci i budućim generacijama na korištenje – naglasila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Komentari