poplava u jalkovcu i kućanu

FOTO Avar obišao ugrožena mjesta uz rijeku Plitvicu - očekuje se prolazak vodenog vala bez većih šteta

Objavljeno: 20.09.2017. 13:59

Zadnja izmjena: 20.09.2017. 14:00

Danas je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar - u svojstvu načelnika stožera Civilne zaštite Grada Varaždina obišao kritična mjesta uz rijeku Plitvicu koja je zaprijetila visokim vodostajem zbog obilnih oborina na području Varaždina i okolice.

U pratnji Avara bili su i njegov zamjenik iz Civilne zaštite Željko Kušter te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ivica Labaš. Onu su se htjeli na licu mjesta u Jalkovcu i Kućanu uvjeriti kakva je trenutna situacija i što se može očekivati slijedećih sati.

Prema riječima mještana, Plitvica je tijekom noći opasno zaprijetila i poplavila nekoliko dvorišta. Na nekoliko mjesta uz most u Jalkovcu postavljena su i vreće s pijeskom. Kako je pojašnjeno, uspostavljene su redovne mjere obrane od poplava, a Hrvatske vode - podcentar za obranu od poplava prati vodostaje Plitvice i Bednje na cijelom toku. Kako je objašnjeno, riječ je o bujičnim vodama koje nadiru iz gornjeg toka rijeka zbog obilnih kiša proteklih dana. Prema podacima vodostaji su u blagom padu pa se bez daljnjih oborina očekuje prolazak vodnog vala bez većih šteta.

Komentari