iz maruševca

FOTO Biskupija Maruševcu dala zemljište za izgradnju Kulturnog centra koji će koristiti svi mještani općine i šire

Objavljeno: 12.11.2017. 12:07

Zadnja izmjena: 12.11.2017. 12:13

Danas je u prostorijama Općine Maruševec potpisan ugovor između Općine i Varaždinske biskupije o darivanju zemljišta za izgradnju Kulturnog centra Maruševec, a potpisali su ga župnik Župe Maruševec Krunoslav Milovec, opunomoćenik Varaždinske biskupije te načelnik Damir Šprem dok je od nazočnih bio i zamjenik načelnika Mario Klapša.

Prošlog je mjeseca varaždinski biskup Josip Mrzljak posjetio Župu i Općinu Maruševec. te je tom prilikom obišao sakralne objekte, a primili su ga i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar te načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, koji ga je upoznao s aktivnostima u proteklom vremenu.

Na sastanku je bilo riječi o crkvenoj imovini na području općine, a načelnik Šprem je gostima predstavio projekt izgradnje Kulturnog centra, kao i moguće lokacije za objekt koji će, kako istiće Šprem, postati bitni čimbenik kulturnog i društvenog života općine. S obzirom na to s Varaždinskom je biskupijom dogovoreno darovanje zemljišta podno crkve u Maruševcu na kojemu će u narednim godinama niknuti multifunkcionalni objekt namjenjen svim mještanima općine i susjednih mjesta.

Kultura je važan segment života Općine Maruševec, a već godinama se ovdje održavaju različite manifestacije, smotre folklora, sajmovi i događaji koji sve više bude interes javnosti, ali trenutno ne postoji prikladni prostor za njihovo održavanje. U ovom Kulturnom centru biti će smještene multifunkcionalne dvorane, prostorije za udruge, izložbe, knjižnica, igraonica, kotlovnica, sanitarne i prostorije za tehniku i kotlovnica, a novac za izgradnju povući ćemo kroz Europske fondove - istaknuo je Klapša.

Komentari