Dan tehničke kulture 

Foto - Bosilj: Podržavat ćemo aktivnosti zajednica koje promiču tehničku kulturu

Objavljeno: 15.06.2024. 19:42

Zadnja izmjena: 15.06.2024. 19:52

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki posjetili su danas tradicionalnu akciju Dan tehničke kulture u Varaždinu, koja se održala u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina i Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije.

Akcija se održala ispred Tehnološkog parka i u prostorijama Udruge za promicanje tehničke kulture Makerspace Varaždin, na kojoj su aktivisti više udruga predstavili svoje aktivnosti, dok su građani i djeca mogli direktno sudjelovati u teleskopskom promatranju Sunca, u izradi modelarskih uradaka, izradi zmajeva, u održavanju radioamaterskih veza i snimanju svih događanja, izvijestili su iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se ta tradicionalna akcija održava u Varaždinu i svake godine okuplja sve više sudionika i zainteresiranih građana, posebice djece. Istaknuo je kako će Grad Varaždin uvijek podržavati aktivnosti zajednica koje promiču tehničku kulturu u našem gradu te potiču mlade da razvijaju tehničke sposobnosti.

Komentari