obnova asfaltnih tepiha

FOTO: Čačić obišao obnovljene prometnice u Petrijancu, Maruševcu, Klenovniku i Zlogonju- vrijednost radova je 2,5 milijuna kuna

Objavljeno: 17.10.2018. 16:25

Zadnja izmjena: 17.10.2018. 16:42

Župan Radimir Čačić je u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a Krešimira Horvata te djelatnika ŽUC-a Nenada Koščaka i Dejana Radata obišao lokacije na kojima je obnovljeno pet asfaltnih tepiha i to najprije u Petrijancu, zatim Maruševcu, Klenovniku te dva u Zlogonju, na području Grada  Lepoglave. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 2,5 milijuna kuna.

Spomenute dionice tepiha izvedene su u skladu s godišnjim planom na pozicijama s dotrajalim habajućim slojem asfalta te se radi o dionicama koje se nalaze unutar naseljenih mjesta gdje se predmetnim radovima povećava kvaliteta odvijanja prometa.

Uz župana Čačića na terenu je bio prisutan i načelnik Petrijanca Željko Posavec, Maruševca Damir Šprem, Klenovnika Mladen Blaško kao i dogradonačelnik Lepoglave Hrvoje Kovač.

- Dionice se definiraju u skladu sa željama lokalne samouprave koja tu ima ključan utjecaj, bez obzira na to što je riječ o županijskim cestama. Ono što očekujemo i vjerujemo da će od ove godine na dalje dobivati barem jedan dio sredstava koja su dodatno stavljena u budžet jedne neobične institucije kada govorimo o cestama, a to su Hrvatske vode. U naselju Strmec Podravski, koje pripada Općini Petrijanec, podignuta je značajno kvaliteta same prometnice, vrijednost radova iznosila je 520 tisuća kuna. U Maruševcu imamo tepih asfaltni tepih vrijednosti 370 tisuća kuna, a istovremeno radimo i u Druškovcu 600 tisuća kuna u partnerstvu s općinom. Tu se radi o tepihu, odvodnji i uređenju pješačke staze, a pred nama je još nekoliko zahvata. U Klenovniku je uređeni asfaltni tepih vrijednosti 297 tisuća kuna, kompletno financiranje od je strane ŽUC-a, a slijedeće godine ćemo vidjeti što još u ovoj općini treba uraditi. Obilazak smo završili u Zlogonju, gdje je osim asfaltnog tepiha proširena cesta, napravljena odvodnja i uređeni nogostup. Oko uređenja nogostupa i proširenja ceste uključio se i Grad Lepoglava sufinancirajući taj projekt s 25 % - rekao je župan Čačić. 

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački podsjetio je da su posljednje godine bile vrlo teške i zahtjevne za sve županijske uprave za ceste.

- Znamo da je poremećeno financiranje od strane zakonskih akata vezanih uz sufinanciranje, ali mi unatoč tome uspijevamo uvijek, osim za klizišta i redovne probleme koje imamo na cestama, 3 do 4 milijuna kuna uložiti u asfaltne tepihe. Riječ je o presvlačenju dotrajalih slojeva asfalta koji su na neki način i najbitnija stvar, jer održavamo ono što već otprije imamo i podižemo kvalitetu odvijanja prometa na svim prometnicama – zaključio je Osonjački.

Komentari