Župan Radimir Čačić danas je zajedno s ravnateljem Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Denisom Kovačićem i predsjednikom Upravnog vijeća Specijalne bolnice Željkom Bedekovićem predstavio projekt izgradnje i opremanja Spinalnog centra.

Naime, prema riječima župana Čačića, nakon 30-ak godina stalnih napora uspjeli su dočekati i konačnu potvrdu s nacionalne razine kako će se europskim novcem od 85 posto i 15 posto kroz Ministarstvo zdravstva uložiti 83 milijuna u izgradnju potpuno novog Nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s ozljedom kralježnične moždine u Varaždinskim Toplicama ukupne vrijednosti 107 milijuna kuna.

- Upravo smo u fazi ugovaranja dokumentacije za nadzor i vođenje samog objekta. U natječaj ćemo ići u najkraćem mogućem roku te očekujemo da ćemo u jesen i potpisati početak radova i rok koji će sasvim sigurno biti dan izgradnje najvećeg objekta napravljenog u zadnjih 50 godina će biti svibanj 2021. godine. - rekao je župan Čačić.

124 milijuna kuna za obnovu postojećih objekata

Prema riječima ravnatelja Denisa Kovačića, objekt će biti veličine 6700 kvadrata smješten pored Terme, radi korištenja terapijskih kapaciteta i radi korištenja bolničke prehrane, ali i mogućnosti komunikacije sa svim ostalim objektima. Biti će 79 kreveta, te apartmani za test prilagodbe življenja pacijenta nakon provedene rehabilitacije prije povratka u svakodnevni život.

- Uz izgradnju novog objekta Spinalnog centra, u vrijednosti od 124 milijuna kuna obnoviti će se i svi postojeći objekti koji su namijenjeni liječenju, dakle Minerva, Lovrina kupelj, Konstantin, Terme, te je to jedan pravi začetak zdravstvenog turizma koji treba Varaždinskim Toplicama i cijeloj županiji. - dodao je predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Željko Bedeković.

Komentari

17.06.2019. 10:20h Zadnja izmjena: 17.06.2019. 10:30

Foto: Dario Jurčević