GRAD VARAŽDIN

Foto - Za udruge s područja obrazovanja i rada s mladima Grad izdvojio 440 tisuća kuna

Objavljeno: 21.04.2021. 09:54

Zadnja izmjena: 31.05.2021. 12:59

Foto: Luka Šalamun

Danas se u Gradskoj vijećnici održalo potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima. Ugovore je potpisao gradonačelnik Ivan Čehok.

Kako navodi Čehok, za udruge s područja obrazovanja i rada s mladima grad Varaždin godišnje za udruge izdvaja 90 tisuća kuća te još 350 tisuća za sve programe Centra za mlade.  

- Kvalitativno rečeno, mi smo danas civilno društvo koje je usmjereno prema mladima, što nas čini puno življima i aktivnijima nego prije. Tu činjenicu podupire i naš novi certifikat "Grad za mlade". - izjavio je Čehok.

Nadodaje kako je u posljednje četiri godine izdvojeno duplo više sredstava za udruge s različitih podučja, a kao rezultat toga navodi porast broja udruga na području Varaždinske županije. 

Uz trenutnu pandemijsku situaciju, Čehok navodi kako je jedini nedostatak udruga manjak prostora. - Veliki problem udruga je nedostatak prostora za veće manifestacije, no to trenutno pokušavamo nadomjestiti izgradnjom Kerekeš teatra, koji će biti dostupan na korištenje svim udrugama. - rekao je gradonačelnik.

Komentari