redovno druženje s medijima

FOTO Čehok na jutrošnjoj presici najavio sklapanje prijateljstva s Vukovarom - ali i razne druge aktivnosti

Objavljeno: 15.11.2017. 10:14

Zadnja izmjena: 15.11.2017. 10:14

Foto: Željko Porobija

Čehok je danas, u pratnji svojih zamjenika Malenice i Avara te uz pročelnike gradskih odjela, održao prvi takozvani kolegij - odnosno, opširnije iznošenje aktivnosti Grada pred novinarima.

Plan je da ovakvi kolegiji postanu redovna aktivnost, a na današnjem, kako ga je Čehok nazvao, "inauguralnom" sastanku, bilo je riječi o brojnim točkama kojima se bavi Grad. Najavljeno je potpisivanje ugovora o prijateljstvu s Vukovarom, kojega bi Čehok i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava trebali obaviti na svečanoj sjednici 6. lipnja.

- Ovo je bio prijedlog naših braniteljskih udruga. Mi smo uvijek dobro surađivali - i kad je trebalo u ratu, a i u mirnodopskim uvjetima. - obrazložio je ovaj prijedlog Čehok. Osim ove inicijative, Grad ponovno osniva Savjet mladih, za kojega je Čehok rekao kako se ne radi samo o formalnom tijelu.

- Mi najčešće ne vidimo probleme mladih, niti na njih gledamo kroz njihove oči. A najveći je problem iseljavanje. - izjavio je Čehok. Savjet bi ovaj put trebao imati trogodišnji mandat i već se javio dovoljan broj zainteresiranih - koje su uglavnom kandidirale udruge, kao i SDP i HDZ. Na kolegiju smo ujedno mogli saznati da je broj nezaposlenih u Varaždinu s 1355 zadnjeg dana godine pao na 1039 koncem listopada. Grad se ipak misli više baviti time kako pripremiti nezaposlene za poslodavce koji imaju problema naći radnike. 

Čehok je izvijestio i o projektima koji su trenutačno u tijeku - kao što su stavljanje u funkciju objekata u vlasništvu grada. Bivše kino Dom (ili, za starije, Sutjeska), trebalo bi postati centar kreativne industrije. Na redu su i zgrada u Graberju 33 (bivši centar Tomislav Špoljar), zatim vrtić u Gortanovoj, a Grad planira stavljanjem PVC stolarije pomoći i prenoćištu za beskućnike.

Komentari