TRADICIJA

Foto - Čelni ljudi Varaždinske županije upisali se u Knjigu instalacija

Objavljeno: 08.09.2021. 09:19

Zadnja izmjena: 08.09.2021. 17:57

Svečanim upisivanjem vijećnika Županijske skupštine, župana i njegove zamjenice u Knjigu instalacija u Skupštinskoj dvorani Županijske palače nastavljeno je obilježavanje Dana Varaždinske županije.

Kako je naglasio predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, Knjiga instalacija je dokument u kojem se u pisanom obliku pohranjuju najvažniji županijski događaji na jednom mjestu da bi se sačuvali za generacije iza nas.

- Knjiga se inače smatra nastavkom povijesne Knjige iz davne 1607. godine, koju je utemeljio župan Tomo Erdödy, tadašnji hrvatski ban i prvi nasljedni župan. - rekao je predsjednik Županijske skupštine Križanić.

Među prvima su se u Knjigu instalacija upisali župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec te predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, a potom i  vijećnice te vijećnici Županijske skupštine.

Župan Stričak je u svom obraćanju naglasio kako je izrazita čast upisati se u ovu povijesnu knjigu kao trajni spomen kojeg ima Varaždinska županija, kao Najstarija hrvatska županija.

- Treba naglasiti kako je pokojni župan Marijan Mlinarić u vrijeme obnašanja svog mandata 1997. godine ponovno nastavio s ovom lijepom i vrijednom ceremonijom. Svi mi koji smo dobili povjerenje svojih sugrađana upisujemo se u ovu  knjigu. Siguran sam da su i vijećnici kao što smo moja zamjenica i ja ponosni na ova protokolarni događaja i tradiciju. Naša obaveza je da i svojim djelovanjem doprinesemo da iza našeg upisa u ovu knjigu ostanu mjerljivi rezultati na korist svih naših građana, rekao je župan Stričak.

Komentari