obilazak

Foto - Centri izvrsnosti slave 15 godina rada, ministar Fuchs u posjetu Varaždinskoj županiji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.10.2022. 13:16

Zadnja izmjena: 29.10.2022. 13:17

Povodom obilježavanja 15. obljetnice rada Centara izvrsnosti Varaždinske županije ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs posjetio je danas Varaždinsku županiju.

Ministar je zajedno s predstavnicima Varaždinske županije i Grada Varaždina obišao Centre izvrsnosti u Varaždinu koji su u 15 godina svog djelovanja postali su nacionalno prepoznati projekt po čijem modelu su se razvijali centri izvrsnosti u brojnim županijama i gradovima Republike Hrvatske. Kvaliteta programa Centara izvrsnosti prepoznata je i na međunarodnoj razini od strane ECHA (European Council for High Ability) promocijom Centara izvrsnosti u Europski Talent Centar koji je jedan od 25 njih koliko ih djeluje diljem svijeta

- Centri izvrsnosti su formirani kako bi naši učenici mogli dobiti koju informaciju više i kako bi se mogli baviti onime što ih zanima. Za to je trebala logistička i infrastrukturna podrška i zahvaljujući Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i sport, pročelniku Miroslavu Huđeku, našim ravnateljima i profesorima, voditeljima svim Centara izvrsnostima u tome smo i uspjeli - rekao je između ostalog župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Ministar Fuchs čestitao je 15. godišnjicu rada Centara izvrsnosti te rekao kako mladima ljudima treba omogućiti da rade ono u čemu su sposobni.

- Ministarstvo će sigurno i dalje podupirati sve Centre izvrsnosti, a veseli me da smo bili i prvi podzakonski akt koji se odnosi na nadarene učenike. Izašle su smjernice o radu s nadarenim učenicima, jer se dugo godina, ne znam zbog čega zapostavljao upravo taj segment rada s učenicima koji su posebno nadareni - rekao je ministar Fuchs.

 

Komentari