bili smo tamo

Foto - Prve fotografije ceste između bala u Brezju, stigao asfalt, rasvjeta...

Objavljeno: 30.05.2022. 09:17

Zadnja izmjena: 31.05.2022. 09:27

Servisna cesta u Gospodarskoj zoni Brezje vrijedna 20 milijuna kuna je pred samim završetkom, kao i cijela popratna infrastruktura poput javne rasvjete, telefonske kanalizacije te biciklističke staze, a uz nju se sadi se i drvored.

O konačnom dovršetku projekta razgovarali smo s Brunom Isterom, direktorom Varkoma koji je u vrijeme kada je gradska vlast preuzela projekt bio savjetnik novoizabranog gradonačelnika Nevena Bosilja. Kaže kako je projekt, u vrijeme kada su ga preuzeli (naslijedili), bio u vrlo lošoj poziciji, a onda su - tvrdi dalje - počele prijave i podmetanja od pojedinaca iz bivše uprave. Glavni problem je bio što je bale, da bi cesta prošla, trebalo razmaknuti.

- Sredstva Europske unije su dobivena još za vrijeme prethodne uprave, a mi smo nastavili tu priču koja je u trenutku kada smo ju preuzeli bila u vrlo lošoj poziciji. Bale su bile na tom mjestu gdje je trebala ići prometnica pa smo prvo njih trebali razmaknuti. Tu je bilo puno prijava i podmetanja od prethodne uprave, iako je to bio njihov projekt -kaže Ister.

Mnogo zainteresiranih

Kasnije, kada su se bale razmaknule, dio radova izvodio je i Varkom. A Ister pojašnjava: - To je glavna prometnica koja ide kroz buduću Gospodarsku zonu Brezje. Na nju se nadovezuju druge prometnice koje idu okomito i paralelno, a radi se i dokumentacija, odnosno detaljni plan uređenja zone. Cilj je da, nakon što se bale maknu, da počnemo s prodajom parcela jer ima puno zainteresiranih kupaca - kaže Ister.

Komentari