Danas su u Dječjem vrtiću Aleja, gradonačelnik Ivan Čehok zajedno s predstavnicima gradskog poduzeća Čistoća, djeci podijelili zdrave prirodne sokove od jabuke.

Naime, prirodni sok od jabuka proizvelo je gradsko poduzeće Čistoća od jabuka ubranih u voćnjaku poduzeća koje nisu bile tretirane bilokakvim kemikalijama. Jabuke su dane u preradu, a analize su potvrdile da je dobiven sok vrhunske kvalitete. Upravo zbog toga, odlučeno je da se sok pokloni djeci u vrtiću.

- Godina je bila dobra i jabuke su imale dobar urod, a mi smo se odlučili da iscijedimo te jabuke u sok i s obzirom da je jako dobre kvalitete i nema pesticida, dobili smo negdje oko 3 tisuće litara soka koji smo odlučili podijeliti svim dječjim vrtićima na područjima jedinica lokalnih uprava gdje obavljamo javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog otpada. To je negdje oko 3350 djece, a 2600 litara soka smo stavili u tu podjelu - rekao je direktor Čistoće, Davor Skroza.

- Čistoća je zapravo naslijedila taj voćnjak i odlučila je da u skladu sa svojim poslanjem i društvenom odgovornošću te voćke ne posjeće, nego da se brine. I evo, napravili su ove sokove bez adetiva i drugih sastojaka i odlučili pokloniti vrtiću na području gdje rade - dodao je gradonačelnik Čehok.

 

Komentari

04.12.2018. 11:05h Zadnja izmjena: 04.12.2018. 11:08