'da postane svjetski brend'

FOTO Dožupan Paljak i studio 'Reci DA' potpisali ugovor o dizajnu originalne boce za Varaždinsko bučino ulje

Objavljeno: 14.02.2018. 14:32

Zadnja izmjena: 14.02.2018. 14:36

Foto: Željko Porobija

Danas u županijskoj palači dožupan Tomislav Paljak i čakovečki studio 'Reci DA' - kojega je predstavljao Ivan Goričanec - potpisali su ugovor o dizajnu originalne boce za Varaždinsko bučino ulje.

Župan Paljak je u svom govoru napomenuo da se u našem kraju proizvodi 20% svih količina bučinog ulja u našoj zemlji te istaknuo nutritivna svojstva nama omiljenog ulja.

- Želimo od Varaždinskog bučinog ulja napraviti svjetski brend. Ambiciozno - ali nije neostvarivo. Htjeli bi da se o našem bučinom ulju govori u kategorijama zdravih svojstava, baš kao o istarskom maslinovom ulju. - izjavio je Paljak.

'Sve već za Špancir'

Dožupan Paljak najavio je da bi se Varaždinsko bučino ulje u novoj boci moglo pojaviti već na sljedećem Špancirfestu. Pritom je Ivan Goričanec iz studia 'Reci DA' spomenuo da bi eventualno moglo biti zastoja u samoj proizvodnji. 

- Tvrtka koja bi izrađivala boce ove godine sve radi u maslinastoj boji, dok su se proizvođači ulja opredijelili za tamniju varijantu. Vjerojatno ćemo napraviti za Špancir primjerke u maslinastoj boji, pa bi se onda koncem godine radilo i u ovoj drugoj boji. - objasnio je za naš portal Goričanec.

Na kraju presice organizirana je i mala degustacija - naravno, u "glavnoj ulozi" bili su bučino ulje i proizvodi koji se s njim dobro slažu. 

Komentari