uspjeh na danima hrvatskog turizma

FOTO: DVIJE NOMINACIJE-DVIJE NAGRADE U vijećnici predstavljene nagrade s Dana hrvatskog turizma

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.10.2017. 10:47

Zadnja izmjena: 30.10.2017. 10:56

Jedna od glavnih nagrada na Danima hrvatskog turizma – nagrada za turistički događaj godine pripala je varaždinskom Špancirfestu. Tim je povodom danas u gradskoj vijećnici održano predstavljanje nagrade kojoj su prisustvovali gradonačelnik Ivan Čehok, zamjenica Sandra Malenica i direktorica TZ Grada Varaždina Jelena Toth, ali i hortikulturni djelatnik godine Antun Vidović.

Prema riječima gradonačelnika Čehoka, Špancirfest bila je prva ovakva manifestacija urbanog tipa prema kojoj su kasnije u drugim gradovima nastala replike te su svi gradovi pokušali u svojim gradovima oponašati Špancirfest.

- Duh Špancira nitko nije uspio prenijeti. Ja sam bio na puno festivala i nijedan nije dosegnuo razinu Špancira i to je njegov značaj na nacionalnoj razini. Mi smo već u pripremama za sljedeću godinu i bit će bolji nego prošle godine - rekao je gradonačelnik.

Kako je napomenula Jelena Toth, ova je nagrada za Špancirfest 2016. godine, a biti četiri godine zaredom u finalu takvog izbora, prema njezinim riječima, veliko je postignuće.

- Ove godine u finalu s nama su bili Poreč Open Air Festival i Rabska fjera i svake godine je sve više kvalitetnijih manifestacija i festivala i time je ovo priznanje sve veće - rekla je Toth.

Antun Vidović, bivši djelatnik varaždinskih parkova koji je svoj cijeli život proveo uređujući Varaždin rekao je kako mu je nagrada za hortikulturnog djelatnika godine zasigurno najveći životni uspjeh.

- Nema centimetra niti milimetra zelene površine u čijem uređivanju nisam sudjelovao i zahvalan sam svima, od županijske razine pa do nacionalne koji su me kandidirali i izabrali za ovu nagradu - rekao je Vidović

 

 

Komentari