u prostorijama studentskog centra..

FOTO Elektrostrojarska škola organizirala stručni skup u sklopu projekta 'Daroviti osnovnoškolci@digitalna fabrikacija'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.06.2018. 12:26

Zadnja izmjena: 27.06.2018. 12:49

Foto: Luka Šalamun

Elektrostrojarska škola provodi projekt 'Daroviti osnovnoškolci@digitalna fabrikacija' kojeg sufinancira Europska unija, a u sklopu tog projekta danas se u prostorijama Studentskog centra održao stručni skup „Perspektive i izazovi u pružanju organizirane podrške visoko motiviranim učenicima u Varaždinskoj županiji''.

Inače, osnovna svrha projekta je razraditi i pilotirati multidisciplinarni program „Laboratorij digitalne fabrikacije“(primarno na području 2D/3D dizajna, programiranja, elektronike i robotike) za rad s darovitim učenicima osnovnih škola iz Varaždinske županije.

Na današnjem skupu stručne prezentacije su održali Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, Jasna Arrigoni, predsjednica Centra za poticanje darovitosti – Rijeka i Korado Korlević, voditelj Znanstveno edukacijskog centra Višnjan i predsjednik Zaklade Adris, a kasnije se održala i panel diskusija.

- Gdje god dođemo, vidimo da radimo dobro i da smo na istom, ako ne i na višem nivu od puno škola i zemalja u Europskoj Uniji. Cilj je da ovaj projekt ima održivost, a pripremamo kasnije i programe za sve generacije od 7-77. Radi se o STEM području, robotici, automatici i dizajnu - rekao je ravnatelj Kos.

Otvaranju skupa prisustvao je i zamjenik župana Tomislav Paljak koji je ovom prilikom rekao su naši Centri izvrsnosti jedno veliko okupljalište nadarenih prepoznato u Europi, te još jednom napomenuo kako smo postali Europski centar izvrsnosti. 

 

 

 

 

Komentari