jednoglasna odluka

FOTO Evo kako su jučer na Zajednici sportskih udruga podijelili 4 milijuna kuna za razvoj sporta u Varaždinu

Objavljeno: 17.10.2017. 10:00

Zadnja izmjena: 17.10.2017. 10:16

Foto: Viktor Hranić

Jučer su se skupštinari Zajednice sportskih udruga - a radi se o predstavnicima raznih klubova iz Varaždina - skupili sa samo jednim ciljem: podijeliti 4 milijuna kuna klubovima, kadrovima i za ostale potrebe sporta.

Odluku su donijeli jednoglasno, a novci su raspodijeljeni na sljedeći način:

  • Za sufinanciranje svakodnevnog rada 59 sportskih klubova u gradu Varaždinu osigurano je ukupno 2,2 milijuna kuna raspodijeljeno prema kriterijima Zajednice, a koje su prilikom donošenja kreirali sami predstavnici klubova.
  • Uz taj iznos osigurano je i dodatnih 650 tisuća kuna za sufinanciranje rada stručnih kadrova odnosno trenera koji rade s mlađim uzrastima.
  • Nadalje, za liječničke preglede sportaša, njih 1428, Zajednica je osigurala 200 tisuća kuna. Riječ je o redovnim zdravstvenim pregledima sportaša pri čemu Zajednica sufinancira dio troškova klubovima.
  • Za vrhunske sportaše, njihov daljnji razvoj i napredak, Zajednica je izdvojila 180 tisuća kuna, dok je za perspektivne sportaše osiguran iznos od 40 tisuća kuna.
  • Osigurano je i dodatnih 170 tisuća kuna za rad 42 sportske škole. Za sufinanciranje korištenja Gradskih bazena, za sedam klubova, izdvojeno je 150 tisuća kuna 
  • Za rad sportskih klubova za osobe s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom pomaže s dodatnih 100 tisuća kuna.
  • Kroz program javnih potreba osigurano 180 tisuća kuna za 15 klubova koji sami brinu za sportske objekte u kojima održavaju treninge i sportska natjecanja.
  • Troškove organizacije tridesetak sportskih događanja u gradu Varaždinu, kroz godinu, Zajednica sufinancira s 250 tisuća kuna.

- Kroz ove programe javnih potreba za varaždinski sport i sportske klubove osigurano je više od 4 milijuna kuna. Kada se tome pridodaju i višemilijunski iznosi za održavanje i funkcioniranje sportskih objekata, za koje brine Zajednica, dolazimo do brojke od gotovo 8 milijuna kuna koja je ove godine direktno uložena u varaždinski sport i varaždinske sportske klubove. Zajednica iz godine u godinu, zahvaljujući dobroj suradnji s čelnim ljudima Grada Varaždina, osigurava sve više sredstava za varaždinske sportaše – naglasio je predsjednik Zajednice Alen Runac. Zajednica planira za sljedeću godinu povećati izdvajanja za sport na 9,44 milijuna kuna - o čemu će odluku donijeti gradski čelnici. Jedan od njih - zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar - bio je i nazočan na skupštini.

Komentari