za poboljšanje životnih uvjeta

FOTO Grad Lepoglava podijelio 47.500 kuna za novorođene, a subvencionirat će se i vrtić

Objavljeno: 15.06.2018. 15:09

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:42

Prvi put u ovoj godini Grad Lepoglava organizirao je prijem za obitelji s novorođenom djecom na kojem su im uručene jednokratne novčane potpore od 47.500 kuna. 

Kako kaže gradonačelnik Marijan Škvarić, među brojnim aktivnostima koje u gradu provodimo, ova nam predstavlja najveće zadovoljstvo. Naime, dodijeljene su potpore za 24 novorođene bebe – 19 djevojčica i 5 dječaka, a uz prigodne poklone za bebe i buket cvijeća za majke, 1.500 kuna primile su obitelji za prvo, 2.000 za drugo te 2.500 kuna za treće i svako sljedeće dijete. Tako je za isplatu navedenih novčanih potpora Grad izdvojio 47.500 kuna.

- Ovo je tek prva gradska potpora na koju najmlađi građani Lepoglave mogu računati. Naime, očekuje ih potpora u vidu subvencioniranja boravka u vrtiću te brojne potpore kojim će im Grad pomagati tijekom njihova školovanja i to za vrijeme pohađanja osnovne i srednje škole kao i za vrijeme studiranja – istaknuo je gradonačelnik Škvarić i dodao je da Grad nastavlja s ulaganjima kojima je cilj povećanje životnog standarda građana, a dio tih projekata posebno je usmjeren poboljšanju životnih uvjeta obitelji s djecom.

- Osigurali smo sredstva za uređenje objekta Dječjeg vrtića Lepoglava čija obnova uskoro počinje. Također, u pripremi je projekt izgradnje dječjeg vrtića u Višnjici – istaknuo je gradonačelnik Škvarić, pozvavši roditelje na iskazivanje interesa za mogućnost pokretanja programa poticajne stanogradnje na području Grada Lepoglave.
Također, roditelji su pozvani da budu aktivni u komunikaciji s Gradom te daju prijedloge o tome na koji im način Grad može dodatno pomoći.

 

Komentari