posjet ministra

Foto - Habijan i Stričak sastali se s poduzetnicima: 'Vlada će ukinuti administrativne barijere'

Objavljeno: 06.02.2024. 17:22

Zadnja izmjena: 06.02.2024. 17:22

Sjever Hrvatske, uključujući i Varaždinsku županiju ima najrazvijeniju i najdinamičniju ekonomiju, odnosno gospodarstvo u Republici Hrvatskoj – naglasio je ministar gospodarstva Damir Habijan na sastanku s gospodarstvenicima i poduzetnicima s područja Varaždinske županije.

Istaknuo je kako je u 2024. nastavljen trend pada stope inflacije, što znači, pojašnjava, da je hrvatsko gospodarstvo snažno. 

- Potvrda je to kako su svi dosadašnji paketi pomoći Vlade Republike Hrvatske, s ciljem zaštite standarda građana i jačanja konkurentnosti, dali konkretne rezultate. Izuzetno važnim smatram naglasiti i treći val rasterećenja poduzetništva kojim ukidamo parafisklane namete u vrijednosti višoj od 130 mil. eura, ukidamo administrativne barijere za investitore i poduzetnike – rekao je ministar Habijan.

'Nove investicije, nova radna mjesta'

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo je kako je današnji dan povijesni za Grad Varaždin i Varaždinsku županiju obzirom na potpisani Ugovor o sanaciji bala.

- Zahvaljujući Vladi RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem riješit će se trakavica duga 18 godina. Sanacijom odlagališta otvorit će se mogućnosti za poduzetnike da na tom području krenu s izgradnjom proizvodnih hala, te drugih investicija kojima će se unaprijediti naše gospodarstvo koje je već sada treće najjače u Hrvatskoj. Nove investicije, znače nova radna mjesta, stoga ovakve investicije vesele – rekao je župan Stričak.

Komentari