U službi spašavanja ljudi

Foto - HGSS Stanica Varaždin obilježila 70 godina gorskog spašavanja

Objavljeno: 14.10.2023. 18:30

Zadnja izmjena: 14.10.2023. 18:48

 Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) Stanica Varaždin obilježila je danas u Županijskoj palači 70. godina gorskog spašavanja u Varaždinu, a svečanosti su uz nazočili i varaždinski župan Anđelko Stričak, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj te gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Županije.

HGSS Stanica Varaždin osnovana je 1953. godine, svega tri godine nakon što je osnovana Gorska služba spašavanja u Hrvatskoj, a već 1954. godine imali su zabilježene prve službene akcije.

- Čestitam im na ovoj lijepoj obljetnici i zahvaljujem im na svemu onome što su učinili kod pomoći i spašavanja naših ugroženih građana i turista. Živimo u izuzetno turbulentnim vremenima i naše sastavnice domovinske sigurnosti tu dolaze do izražaja i brinu o sigurnosti svih koji se zateknu na području Varaždinske županije. Mogu reći da je Varaždinska županija sigurna za život, za ulaganja i za razvoj – zaključio je župan Stričak.

S njime se složio i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. - Imamo planine Ivanščicu, Kalnik, Ravnu goru, Čevo, imamo prekrasne rijeke Bednju, Dravu,  Plitvicu. Ljudi vole uživati u prirodi, većina ih se ponaša odgovorno, ali čak i onima koji se odgovorno ponašaju zna se dogoditi nezgoda. Sretni smo što imamo Hrvatsku gorsku službu spašavanja u Varaždinu, da imamo njihovu stanicu i da u takvim slučajevima oni mogu reagirati – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač članovima HGSS-a poželio je puno sreće i zdravlja u njihovim aktivnostima, zaključuje se u priopćenju.

Komentari