opet idu na svjetsko natjecanje

FOTO: ISPRAVLJENA NEPRAVDA Drugoj gimnaziji priznata bronca na Euru 2016 - a sad se spremaju za Maroko

Objavljeno: 16.11.2017. 12:20

Zadnja izmjena: 16.11.2017. 12:20

Foto: Željko Porobija/Arhiva

Druga gimnazija sa svojih 19 učenika-sportaša sudjeluje na Gimnazijadi - svjetskom sportskom natjecanju - koje će se sljedeće godine u svibnju održati u marokanskom Marrakechu.

Talentirani mladi sportaši natjecat će se sa svojim vršnjacima u 7 sportova - od atletike i plivanja do hrvanja i biciklizma.

- Ovo je treće međunarodno i svjetsko natjecanje na kojemu sudjelujemo. Svi projekti koji se rade u školstvu trebaju kontinuiranost i održivost - a to ima upravo ovaj projekt, koji ne bi bio moguć bez pomoći Županije. - istaknula je ravnateljica Druge gimnazije Zdravka Grđan.

Našim učenicima su čestitali i poželjeli što bolje rezultate i predstavnici Županije - zamjenik Tomislav Paljak i predsjednik Skupštine Alen Runac.

- Svi mi imamo obavezu omogućiti vam u tehničkom i logističkom smislu sve što vam je potrebno. - istaknuo je Paljak.

- Shvatite ovo ozbiljno, ne kao izlet nego kao priliku da ostvarite što bolje rezultate. - poručio je Runac okupljenim učenicima.

Bronca nakon godinu dana

No, ekskluzivnu vijest na ovome skupu iznio je Josip Košutić iz Hrvatskog sportskog školskog saveza. Naime, disciplinska komisija ISF-a oduzela je zlatnu medalju Turskoj reprezentaciji s nogometnog Eura 2016, na kojemu je Druga gimnazija ostvarila 4. mjesto. Utvrđeno je kako su Turci prekršili pravilo da na natjecanju sudjeluju učenici iz samo jedne škole - pa je tako na kraju našim učenicima pripala bronca.

- A mogli smo osvojiti i zlato, baš od Turaka smo izgubili u polufinalu. - komentirao je profesor iz Druge gimnazije Dario Kos. Ipak, i ovo je nekakva pravda, pa se nadamo da će i u Marrakechu naši gimnazijalci osvajati medalje.

Komentari