revitalizacija varteks - kvarta

Foto - Potpisan ugovor za izgradnju kružnog toka u Zagrebačkoj, evo i detalja o novom trgovačkom centru

Partneri su u Gradskoj vijećnici danas potpisali ugovor za izgradnju kružnog toka u Zagrebačkoj ulici koji će biti prvi korak novog projekta, te sporazum o suradnji u realizaciji strateškog investicijskog projekta „VARTEKS kvart – urbana regeneracija“.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.06.2022. 11:50

Zadnja izmjena: 10.06.2022. 11:50

Foto: Luka Šalamun

U sklopu strateškog državnog projekta „VARTEKS kvart – urbana regeneracija“ suradnjom Grada Varaždina, Varteksa i austrijskog investitora SES Spar European Shopping Centers, sjeveroistočni dio stare tvornice postat će S-PARK Varaždin. 

S-PARK je, prema informacijama investitora, zamišljen kao moderan, kvalitetan regionalni maloprodajni park koji će sadržavati velike trgovine, uključujući prvi gradski hipermarket INTERSPAR, te druge maloprodajne, uslužne i prehrambene objekte, a njegovo je otvaranje predviđeno u jesen 2024. Partneri su u Gradskoj vijećnici danas potpisali ugovor za izgradnju kružnog toka u Zagrebačkoj ulici koji će biti prvi korak novog projekta, te sporazum o suradnji u realizaciji strateškog investicijskog projekta „VARTEKS kvart – urbana regeneracija“.

- Nama Varaždincima je važno da će arhitektonsko rješenje u potpunosti uvažavati našu industrijsku baštinu i brend koji je svojevrsni simbol Varaždina, a stvarao se godinama od nekadašnjeg Tivara do današnjeg Varteksa. Smatramo neophodnim i podržavamo regeneraciju tog vrijednog prostora jer je u funkciji očuvanja radnih mjesta i zadržavanja proizvodnje u Varteksu. Istovremeno S-PARK znači otvaranje novih radnih mjesta u trgovini te pružanje bolje ponude i novih sadržaja svim građanima“ – rekao je Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina.

'Sadržaji prilagođeni modernom životu'

Predsjednik uprave Varteksa Tomislav Babić, izrazio je zadovoljstvo što i grad Varaždin prepoznaje vrijednost i kvalitetu Varteksovog projekta te se zalaže za očuvanje građevina značajnih u industrijalizaciji Varaždina, kao i što iskazuje interes za revitalizaciju središnjeg dijela kompleksa sadržajima bitnim za građane.

- Varteks se ne namjerava baviti nekretninama već osnovnim poslom, a to je moda, dok smatramo da Varteksov kompleks svakako treba dobiti sadržaje prilagođene modernom životu, s puno zelenila i funkcionalnih prometnica te svim ostalim sadržajima koji će osigurati veći standard života. Drago nam je da i SES, sestrinska firma SPAR-a ima identičnu viziju i da će kao kupac značajnog dijela kompleksa izgraditi moderne, lijepe i funkcionalne sadržaje koji će se savršeno uklopiti u karakterističnu arhitekturu grada Varaždina njegujući njegovu povijesnu baštinu -  rekao je Babić.

O S-PARKU

“S-PARK Varaždin bit će prvi i jedinstveni maloprodajni park u Hrvatskoj koji će se razvijati na povijesno značajnom industrijskom mjestu. Jako sam ponosan što mi kao SES imamo priliku ovdje razviti kvalitetno, novo mjesto susreta s maloprodajnim, gastronomskim i uslužnim sadržajima za ljude u Varaždinu i okolici. Pritom ćemo se voditi važnom povijesnom baštinom ovog mjesta što će nam biti inspiracija za dizajn novog S-PARKA“, izjavio je mag. Christoph Andexlinger, glavni operativni direktor SES Spar European Center.

Komentari