STRUČNI SKUP

Foto - Kako što brže i efikasnije do izdavanja građevinskih dozvola

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.11.2022. 14:15

Zadnja izmjena: 22.11.2022. 14:15

Foto: Luka Šalamun

Varaždinska županija u suradnji s Međimurskom županijom organizirala je Stručni skup upravnih odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo. 

Na skupu su sudjelovali djelatnici i službenici Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-Zagorske, Koprivničko-križevačke i Brodsko-Posavske županije te gradova Varaždina, Čakovca, Krapine, Koprivnice i Slavonskog Broda. 

Cilj ovog stručnog skupa je poboljšati povezanost i ojačati suradnju između upravnih odjela iz područja graditeljstva susjednih županija i gradova kako bi se razmjenom iskustava postiglo ujednačeno postupanje u postupcima izdavanja akata iz područja gradnje, a što je od iznimne važnosti za investitore i stranke u postupku u županijama i gradovima koji su po brzini i efikasnosti u izdavanju na samom vrhu u Republici Hrvatskoj.

- S jedne strane imamo jednu potrebu za zaštitom okoliša, a s druge strane da se građanima omogući mogućnost korištenja tog prostora što brže i efikasnije i da pod istim uvjetima dođu do tih dozvola. Ovom prilikom zahvaljujem se županu Posavcu što se odazvao našem skupu da malo razmijenimo iskustva i popričamo o zajedničkim projektima koji su pred nama - rekao je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Župan Matija Posavec je naznačio kako su napravljeni konkretni koraci u povezivanju i kvalitetnijoj suradnji Upravnih odjela za graditeljstvo, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, odjela koji su, smatra, vrlo važni za jedinice lokalne i regionalne samouprave jer upravo ti odjeli moraju biti maksimalno u službi građana, biti efikasni i učinkoviti.

Komentari