potpisan sporazum

Kaufland financira izgradnju rotora kod stadiona, otkupili dio pomoćnog terena NK Varaždin

Izgradnju južnog kružnog toka u potpunosti pokriva Kaufland, a s obzirom da će rotor zadirati u prostor pomoćnog igrališta NK Varaždina, klub će biti obeštećen u iznosu od 1,3 milijuna kuna što je i okvir današnjeg sporazuma.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.04.2022. 11:32

Zadnja izmjena: 13.04.2022. 11:35

Foto: Iva Habulan

Grad Varaždin, Kaufland, Varteks i NK Varaždin danas su potpisali sporazum o uređenju međusobnih odnosa za potrebe izgradnje južnog kružnog toka na spoju Zagrebačke i Varteksove ulice.

Konkretno, izgradnju južnog kružnog toka u potpunosti pokriva Kaufland, a s obzirom da će rotor zadirati u prostor pomoćnog igrališta NK Varaždina, klub će biti obeštećen u iznosu od 1,3 milijuna kuna što je i okvir današnjeg sporazuma.

- Sa današnjim potpisom prvog sporazuma počinje teći cjelokupna preobrazba vrlo vrijednog prostora u centru Varaždina i vjerujem da ćemo uskoro imati još jedan sporazum koji ćemo vam predstaviti - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Predsjednik uprave Varteksa Tomislav Babić izrazio je zadovoljstvo što se napokon krenulo u realizaciju prvih nekretnina. 

- Na sreću, imamo te nekretnine kojima krpamo gubitke koji su nasatali zbog korone i rata u Ukrajini. Zahvaljujem Gradu Varaždinu i NK Varaždinu, našim prijateljima, konzultantima i suradnicima da se to napokon počelo realizirati - rekao je Babić.

Podsjetimo, u listopadu prošle godine Babić je otkrio kako je nakon prodaje 48 tisuća kvadrata trgovačkom lancu Spar, sklopio i predugovor za prodaju zemljišta veličine 16,5 tisuće kvadrata trgovačkom centru Kaufland, a upravo ovim sporazumom započinje državni projekt „Varteks kvart – urbana regeneracija“.

Komentari