informativno događanje

Foto - Koje su mogućnosti financiranja kroz fondove EU u područja zdravstva i socijalne skrbi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.01.2023. 12:57

Zadnja izmjena: 26.01.2023. 12:58

Foto: Luka Šalamun

Danas se u Varaždinu održalo informativno-edukativno događanje o novim mogućnostima financiranja kroz fondove EU u područja zdravstva i socijalne skrbi, a koje provodi Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije.

Predavanje je bilo podijeljeno u dva dijela: u prvom su dijelu predstavljeni strateški dokumenti iz financijske perspektive od 2021-2027. dok je u drugom dijelu organizirana panela diskusija o novim prilikama u sustavu zdravstva i socijalne skrbi u ovom razdoblju.

- Na raspolaganju nam je preko 25 milijardi eura u novoj financijskoj omotnici i danas ćemo imati iz tri razmjerna programa prilike slušati koji su mogući izvori prihoda, ali i koji su izazovi koji se stavljaju pred naše korisnike u budućem razdoblju. Prije svga to su okolišni zahtjevi i digitalna transformacija. Vjerujem da će naša županija i dalje biti predvodnik povlačenja eu fondova - rekao je ravantelj JURE Mladen Jakopović.

Događaju je prisustvovao i župan Anđelko Stričak koji je rekao kako su ovakva predavanja korisna kako bi svi bili upoznati sa mogućnostima koje pružaju europski fondovi.

- To su između ostalog načelnici, gradonačelnici, ravnatelji ustanova, a isto tako i građani. Svarko od njih pridonosi da zdravstvena i socijalna skrb u našem području bude što učinkovitija 

 

 

 

Komentari