krenuli radovi

U Bednji uskoro pravi urbani trg s granitnim popločenjem i kanalizacijom

Objavljeno: 30.07.2018. 18:33

Zadnja izmjena: 30.07.2018. 18:46

Počeli su radovi na uređenju trga u Bednji s ciljem da se centralni trg modernizira i preuredi u urbani prostor. Vrijednost radova iznosi 250 tisuća kuna. 

Načelnik Damir Poljak poručuje da će ove godine, u skladu s raspoloživim sredstvima, biti izvedena prva faza radova koja obuhvaća polaganje granitnih kocki i ploča te uređenje oborinske odvodnje.

Radovi se financiraju iz potpore od 250.000 kuna koja je Općini Bednja stigla slijedom uspješno kandidiranog projekta na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice).

Podsjećamo, na taj javni poziv Općina je kandidirala projekt nazvan Gospodarska i socijalna revitalizacija općine Bednja kroz uređenje turističko-kulturne infrastrukture te povukla respektabilan iznos novčanih sredstava kojim joj je omogućena prva faza provedbe projekta.

- U sljedećoj fazi uređenja trga slijedi gradnja kanalizacije, a općinska uprava potreban novac planira namaknuti također iz vanjskih izvora. Pripreme za to su već u tijeku, a čeka se raspisivanje natječaja- potvrdio je načelnik Poljak

Komentari