Pume se vraćaju doma

FOTO Krstičević u Varaždinu: "Pume se 2018. vraćaju doma, Varaždin je oduvijek imao vojsku!"

Objavljeno: 24.03.2017. 12:20

Zadnja izmjena: 24.03.2017. 12:25

Foto: Viktor Hranić

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević danas boravi u Varaždinu, a prilikom posjeta obišao je vojarnu u Optujskoj i spomenik poginulim pripadnicima Sedme gardijske brigade te svečano najavio da se Pume vraćaju u Varaždin!

Krstičević se sastao s Predragom Štromarom i Goranom Habušem, županom i gradonačelnikom, a dočekali su ga i Anđelko Stričak i Robert Podlonjak, saborski zastupnici iz Varaždinske županije HDZ-a i Mosta. Povod dolaska bila je objava vijesti da se Pume 2018. godine vraćaju u Varaždin.

- Varaždin je oduvijek imao vojsku, a pobjednička vojska koju ste stvarali, naše Pume, više ne mogu biti u Našicama. Pume se vraćaju doma! – izjavio je Krstičević u svom govoru ispred spomenika Pumama kod hotela „Turist“, najavivši da će to biti 2018. godine.

Povezati razvoj i sigurnost

- Želimo povezati razvoj grada, županije i Sveučilišta Sjever sa sigurnosti te u toj sinergiji zajedno graditi našu Hrvatsku – rekao je Krstičević, a braniteljima poručio da od zaborava sačuvaju  kapelu u vojarni u Optujskoj, odnosno imena devedesetorice poginulih branitelja.

Krstičević se prisjetio i Domovinskog rata, kada su se, kako je rekao, Četvrta i Sedma gardijska brigada zajedno natjecale koja će osloboditi više prostora.

- Sve je to bila priprema za Oluju kao krunu kojoj smo donijeli mir i slobodu našoj Hrvatskoj. Klanjam vam se na tome i zahvaljujem, Hrvatska vam se nikad neće moći odužiti za sve što ste zajedno napravili – zaključio je Krstičević koji će kasnije obići tvrtku „Shestan-Busch“ u Prelogu.

Komentari