humanitarna akcija

FOTO Lepoglavčani pokupovali sve tulipane za pomoć radu Zaklade „Ana Rukavina“

Objavljeno: 15.04.2018. 11:48

Zadnja izmjena: 15.04.2018. 11:54

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Lepoglava proveo je humanitarnu akciju ‘Omiljeni cvijet Ane Rukavine’ kojom se želi, prigodnom prodajom tulipana, omiljenog cvijeta Ane Rukavine, prikupiti financijska sredstva za pomoć radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica zaklade ‘Ana Rukavina’.

Akciji se odazvao velik broj građana svih životnih dobi, a tulipani su rasprodani u tren čime su Lepoglavčani pokazali kako im nije strano donirati koju kunu za dobru stvar. Kako kažu iz SDP-a, upravo je zbog samih građana akcija uspjela i svi su se tulipani rasprodali u obliku donacije.

– Socijaldemokratski forum žena SDP-a proteklih je deset godina dao velik doprinos razvoju Registra, a s istim smo žarom organizirali i ovogodišnju akciju. Građani su nam pomogli u nastojanju da dodatno pomognemo funkcioniranje Registra i time povećamo šansu za ozdravljenje oboljelima od leukemije. Posebno nas je pak razveselilo što su pojedini građani pokazali i interes da se upišu u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica – poručuje predsjednica Foruma žena SDP-a Lepoglava Ružica Kučar

Akcija se ove godine proširila i u radničkim pogonima lepoglavskih tekstilnih tvrtki Siton-Tekstil i V-Elita gdje su radnice same prikupile značajnu donaciju, a socijalnu osviještenost pokazali su i djelatnici Kaznionice u Lepoglavi koji su također svojim donacijama aktivno sudjelovali u ovogodišnjoj akciji.

Upis u Registar u Lepoglavi

Gradska organizacija SDP-a Lepoglava će u suradnji sa Zakladom “Ana Rukavina” 24. travnja (utorak) na Trgu 1. hrvatskog sveučilišta u Lepoglavi od 10 do 12 sati organizirati akciju upisa građana u registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Od početka rada Registra 2007. godine, broj upisanih dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećan je sa skromnih 150 na preko 50 tisuća potencijalnih darivatelja, od čega je 48 tisuća darovanih uzoraka tipizirano.

 

 

 

Komentari